De-a dreptul pe ocolite

Ca sa ajungi de la Bucuresti la Pitesti ai doua cai. Una enervant de simpla: pe autostrada Bucuresti- Pitesti. Adica plicticos si cretin.

Exista si o a doua varianta, pentru cei care si-o permit. Adica o iei mataluta spre Constanta, sari in vapor, tzushti la Turci, pe urma hopa- hopa prin Iraq, pe urma tii tu drumul matasii pana in China, traversezi Pacificul, o iei prin hamburgerie din California hat spre New Jersey, de acolo sari la New York in bampor, traversezi relaxat Atlanticu’, patrunzi fara viza in Schengen, intri in tara pe la Arad, iti faci plinul de gropi pana la Deva, cu un supliment pe Valea Oltului, Ramnicu Valcea si gata… Pitesti.

Varianta a doua este, recunoasteti, mai subtila. Spectaculoasa, palpitanta, are si avantajul ca le arati vecinilor ce iti permiti tu in afara de termopane si televizor cu plasma. Ca sa-i oftici. Si mai ales ca n-ai niciun stres, nicio graba.

Asa cum usor s-a putut observa ieri, istetii de la PSD au incheiat si eiun traseu similar. Inchizand astfel cercul inceput in 2005. Ca unii care, la procentele lor, isi permit. Au facut o volta de 359 de grade pentru a se intoarce de unde au plecat. Dar mai sifonati, mult mai prafuiti, dezbinati si cu rezervorul electoral facut ciur. Trei ani de porcaiala, declin de imagine si lupte intestine pentru a reveni cam tot acolo de unde au plecat. Nu exact acolo de unde au plecat. Ca deocamdata abia au trecut de Ramnicu Valcea. Dar aproape.

Sigur solutia aceasta inovativa si spectaculoasa are avantajul cert ca le-a permis sa scape de enervanta sefie a camerei deputatilor.

Felicitari lui Adrian Nastase. Pentru ca a supravietuit acestor ani, nu pentru alegerile de ieri. Respectul nostru domnului Dan Mircea Popescu, un om deosebit, serios, integru si de un enorm bun simt. Spuneam ca nu il felicitam pe Adrian Nastase pentru alegerile de ieri. Pentru ca ieri nu el a castigat. Ci altcineva. Singurul castigator al zilei de ieri a fost Ion Iliescu. Si, poate, PSD.

Iar in PSD, abia de acum, lucrurile incep sa devina interesante. Interesant nu inseamna intotdeauna “bine”.

Va mai ramsesem datori cu niste poze. Iata-le. 6.jpg5.jpg

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: