Dai în mine ?

… dai în tine ! Dai în fabrici şi uzine !

De la Homer încoace unde-i o Elenă e şi deranj. Iar la români, judecând după densitatea de elene, balamucul non-stop devine explicabil.

După ce zeus ăla mic şi cu nervii solicitaţi s-a repezit la presă ca karatistul (ca-ka, da!) la stiva de cărămizi, acum şi doamna Udrea se dă centură portocalie şi bagă nişte kata pe tatami.

Vrăjeala din campania portocalie de acum patru ani, aia cu “voi lupta pentru libertatea presei” s-a fâsâit ca sifonul în pahar. Dar ” iezistă o esplicaţie” – vorba altei Leana. Pe atunci zeus nu era nici neptun, ci doar marinar lepădat pe ţărm. Şi presa îi zicea cu drag la mandolină. Libertatea aia îi plăcea şi de aia vorbea. Nu de libertatea astalaltă, plină de succesuri, în care presa vorbesc critic despre cel înalţat în Olimp, printre berbecuţi şi haissami.

Cum ” iezistă o esplicaţie” , iezistă şi o soluţie. Magistrala albastră. Patria are nevoie de o nouă cale nevigabilă ( că e pe bază de marinărie) . Aşa că un canal Someş – Marea Neagră e oportun şi util la nokii exportabile maritim. Ehei, re-educare prin muncă, copii. Să vedeţi voi ce bine îi stă lui CTP la târnăcop. Şi lui Cristoiu cocoţat în cabina excavatorului ( cu extensii la pedale, că-i micuţ şi are picioruşe scurte). Să vedeţi voi ce bine o să-i şadă lui Gâdea pe camion, fumând din colţul gurii şi claxonând după autostopiste. Păi nu?

Iar Voiculescu, pardon, Felix, magaziner, să vedem dacă se mai dă mogul când o veni Ciutacu să-i ceară un pachet de electrozi.

Şi, natural, presa va continua să existe. Pe bază de tatulici şi tru-uri. Cu avrameşti organizând manifestări spontane, în care pe stadioanele patriei tineretul şi oamenii muncii vor flutura tăbilţe portocalii din care se vor compune mesaje mobilizatoare şi “Trăiască pacea între popoare” . Şi reportaje zilnice de la Sibiu, însoţite de interviuri cu domnişoara Elena, prefect(ă) de Sibiu, vorbind despre succesurile judeţului.

Hai, că toat astea se pot realiza. Nu e un vis. Trebuie doar să votaţi. Anul ăsta.

Comments

0 thoughts on “Dai în mine ?

 1. Corectura: “domnisoara Elena, perfecta de Sibiu” 🙂 Nu am nici eu nimic cu domsoara, pare chiar dragutzica, dar, daca tot i- a scos taticu’ afara capul de politician, nu ne ramine decit sa o luam la ture ca pe orice alt politician. Ture critice, evident…

 2. si ce-am mai putea spune oare despre ea..in afar’ de faptul ca-i taaaaaaaaaaaare proasta???
  io zic ca o tura critica e suficient.
  p.s. ie frumushika, dragutzica…usurel, usurel…ca asa au “debutat” toate.
  parca si leantza lu nicu fuse un fel de missa pe la ei prin ilegalitate…la o reuniune tovarasheasca…sa nu ne repezim. fiti precaut, domnu’ Karakas…
  p.s.’ nu stiu voi ce program aveti, dar eu nu ma duc sa votez. deocamdata, n-am gasit ce. promit sa mai caut.

 3. Este Elena Udrea o “mogula”?
  Mogula din Plescoi.

  Riscanta pozitie pt. domnisoara Elena – prefecta de Sibiu – o sfatuiesc sa se fereasca de Tatulici.

 4. @karakas
  Nu ne mai luăm de ea. Acum am priceput că e timidă şi inocentă.

  @Ina
  idem. cât despre vot… ne mai gândim. De mers o să mergem. La peşte, la grătar…

  @Alandra
  Nu umblăm la sertarul cu rime periculoase.

Leave a Reply

%d bloggers like this: