Dacă Kobe nu e, MRU nu e

Demisia kobenautului de la conducerea SIE naște mult scărpinat într-o țară în care secureala e mai importantă decât acordul dintre subiect și predicat. Coloșii analizei politicești, macaralele gândirii au, firește, teorii, opinii, ipoteze și tot felul de alte produse de traforaj potrivite pentru a explica mențiunea din cartea de muncă a preaunsului.

Cum lucrul bine făcut nu se asortează cu transparența, motivele demisiei nu se știu, că nici Iohannis nu e Brad Pitt, nici MRU nu-i Angelina, iar transparența nu se cade la furoul de securist, așa că e slobod la păreri și teorii. Într-o intervenție la Antena 3, duduia Pușcălău, purtăcioasă de cuvânt a președinției a lămurit tot ce era de lămurit. Întrebată despre motivele demisiei, duduia a confirmat că demisia există – ceea ce îl face de rahat pe băiatul ăla, Decartes, care nu pricepuse că de fapt enunțul corect e “mă întrebi de ce, deci există”.

De la afacerea Black Cube și dihonia cu madam Kovesi până la scuza la modă care e gripa nicio ipoteză nu scapă nevizitată de către vânjoasele excavatoare ale analizei politice de la noi. Habar n-am de ce pleacă securiștii când pleacă, dar de ani buni am băgat de seamă unde se duc ei când pleacă: prin vreun partid. Așa că oricare ar fi motivele reale ale dezlipiri mereistului de fondul de protocol de la SIE, nu-mi fac griji că de mâine o să-și plătească singur consumația.

Mai departe urmează o numire a unui nou șef. La SIE. Iar pentru asta Iohannis are nevoie de ceva aglomerare în Parlament. De unde enteresunațional tocmai și-a dat demisia. Aritmetica elementară spune că fără PSD nu se poate. Iar la PSD șef e Dragnea. Și peste o lună avem alegeri. Iar planul la înscriși la vot în diaspora e mult peste ce a realizat MRU (e și asta o ipoteză a demisie, nu?). Iar operațiunea diaspora e mai de succes decât operațiunea popa, micii și căldarea.

Ca să nu ne lungim, securiștii din politică trebuie să se pună acum de acord asupra numirii securiștilor din servicii. După aia noi mergem cuminței la vot, iar ei o să facă oricum ce vrea scrotul lor pentru că din punct de vedere cioloș oricum nu putem noi să votăm cât pot ei să iohannis.

Și au trăit prăpădiți până la adânci bătrânețe. Cantina a rămas deschisă.

 

Comments

1 thought on “Dacă Kobe nu e, MRU nu e

  1. Ai revenit la timp sa-ti ocupi locul in loja la declansarea circului electoral. Acum si cu ajutoare straine (pe langa guvernul tehnocrat, probabil, ne paste si nenorocirea unui nou imprumut la FMI). Pe mine ma cam irita ca avem prea mult circ la prea putine teatre si nici nu ma mai bucur de zicala “Intarata-i, drace, ca si mie-mi place!” Chiar nu imi mai place. Aceiasi idioti cu ifose de “elite” ce imput aerul tarisoarei de prea mult timp. N-or avea ei niste case pe coclauri etranjere? Sa se mai joace si la scara lor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: