Cutia cu ipocriţi

Am anticipat că alegerile locale vor fi urmate de simpatice fenomene. Şi aşa se întâmplă. Am spus că singurul aliat pe care îl va putea găsi PD-L va fi pseudo-partidul lui Becali. Şi aşa este. Iar asta ne dezvăluie un partid disperat (PD-L) aflat într-un dramatic plonjon spre abisuri. Capabil să se alieze cu această bizară şi nesănătoasă construcţie numită PNG. Partidul valizelor cu bani, al mişmaşurilor cu terenuri şi al bodigarzilor fioroşi. La PNG mă refer. Evident că nimeni nu a pus vreodată la vrăjeala cu anticorupţia clănţănită de bordurişii pedelici, dar alianţa cu Becali e deja prea mult chiar şi pentru aceştia. Alianţa cu pricina nu are nicio legătură cu ineresele bucureştenilor sau cu cel naţional. Rostul alianţei e de ale permite pedelicilor să continue jaful şi o politică distructivă. Adică să îl saboteze pe Oprescu. Oferindu-i la schimb tovarăşului de şpriţ al lui Zeus nişte şmenuri cu terenuri.

Mai anticipam că în pedelic va începe balamucul. Si a început. Iar acesta e doar începutul.

La fel vorbeam şi despre mâncătoriile care nu vor ierta nici celelalte partide. La liberali Orban trebuie luxat pentru că se opune alianţei cu PSD. La PSD toată lumea luxează pe toată lumea. Dar nici colo, nici dincolo, nu e pentru cine se pregăteşte. Mai ales că unora le-a zburat şi ultimul neuron.

Şi ca să punem şi moţ, n-avea cum lipsi zeusul. Devenit brusc mare susţinător al minoritarilor. Adică al ţiganilor. Şamponaţi sau nu. Ipocrizie maximă, nu ? Şi când mai adăugăm la carcaletele ăsta şi Pactul pentru educaţie atunci totul devine super-haios. Normal că îl pasionează şi educaţia. Că are fiică titrată şi masterată şi plină de succesuri. Şi se ştie că şi el iubea şcoala. Şi pe profesori.

P.S. În înterviul cu Stelian Duţu, din Jurnalul national, există o afirmaţie a acestuia care ar trebui să pună în mişcare instituţiile statului:

” “Măi, Stelică, mingea e la tine. Nouă ni s-a cerut şi trebuie să te dai deoparte.” Şi a mai spus un lucru extrem de grav. L-am întrebat cum e posibil să-l desemneze pe Onaca pentru primărie, pentru că nu va lua nici 10%. Mi-a spus: nu ne interesează judeţul Constanţa, ne interesează doar municipiul. Iar o structură informativă a prezentat cuiva mai multe informări din care reiese că Onaca e singurul care-l bate pe Mazăre.”

Cu această afirmaţie avem mai multe probleme. Dacă Duţu minte, să o ia peste ochi. Dar dacă afirmaţia e corectă reţinem căL

a- “structurile informative”- adică servicii de informaţii se ocupă cu tranşarea ciozvârtei electorale a unui partid, atunci avem un caz de o gravitate maximă. Iar Băsescu are de dat socoteală penal. (vezi continuarea interviului)

b- ăia de la “structurile informative” trebuiesc trimişi la cules căpşuni şi depănuşat porumb. Pentru că informaţia aia preţioasă a fost la fel de corectă ca gramatica succesurilor.

Comments

0 thoughts on “Cutia cu ipocriţi

 1. Ce-a fost la locale, a fost numai preludiul la ce va urma la generale si , mai ales, la prezidentiale. A fost asa ca o boare pe lânga ceea ce va urma.
  Iar “structurili” vor face ceea ce li se ordona, fara comentarii. Trebuie schimbata constitutia in bine, nu in Basescu.

 2. E mahmureala de “dupa”. Dupa niste zeme de varza si cafele cu sare (multe!!!) o sa le treaca tuturor. Vine vara, soare, gagici, caraibe, succesuri…Ne intoarcem la popor la toamna.

 3. Aceasta “alianta” va dura numai pana cand Jiji va povesti, la un post tv si la o ora de maxima audienta, ceea ce a discutat la ceas de taina cu “aliatii”. Sau pana cand Jiji isi va da seama ca numai sprijinul pedeleilor nu este suficient pentru smen.

  Balamucul a inceput demult. Numai ca abia acum a scapat de sub obroc.

  Mancatoria de la PSD a intrat in normalitate. Nu mai mira pe nimeni. La PNL intrebarea este: daca la obtinerea unui rezultat bun in alegeri apare o asemenea prostie, ce se va intampla in cazul unui esec? se desfiinteaza partidul?

  Cu jucatorul e mai simplu. Sunt cam 3 milioane de romi. Dintre ei, o treime sunt si inregistrati (adica au acte de identitate). Prin urmare, reprezinta cam 1 milion de voturi. Cand nimeni nu-l inghite pe jucator, cand propria creatie da semne ca s-a saturat de acesta, orice vot e binevenit, nu-i asa?

  Institutiile statului, zici? Pai care din ele? Alea care-au facut informarile cu Onaca sau alea care-au facut topul jurnalistilor anti jucator? Asta ca sa nu mai amintesc de amestecul in politica a “structurlor”, de faptul ca ce se intampla se intampla pe banii nostri, precum si alte asemenea “prostii”.

 4. Probabil că Duţu o să o ia peste ochi oricum. Bănuiesc însă că şi-a pregătit mişcarea mai din timp. Intr-adevăr alierea cu PNG este semnul clar al panicii care generează greşeli majore.

  Ceea ce (încă) mă miră este apatia celorlalţi în a specula astfel de greşeli. Poate că structurile informative ştiu de ce… Altfel e greu de explicat de ce nu ies urlând pe sticlă toţi adversarii lui Băsescu şi al PDL-ului arătând coaliţia anticoruptilor cu Becali sau negarea tezei suveranităţii votului polupar în cazul lui Oprescu.

 5. @ Florin
  Aici aş spune că lucrurile sunt ceva mai complicate. Dacă la locale organizaţiile din teritoriu au fost motivate direct, la parlamentare cred că nu vor mai avea motive să se implice la fel de puternic. Mă gândesc, de exemplu, la PSD , la Mazăre & co.
  Dar ai probabil dreptate, daca ne gândim la campania jegoasă şi împroşcatul cu lături.

  @moshcalifar
  De data asta cred că dimpotrivă, vara va fi foarte tulburată. Şi nu mă refer la furtuna şi grindina care a căzut aici de azi noapte.

  @pacos
  La PNL e vorba de răfuieli vechi. Şi de opţiuni strategice diferite. Tăriceanu ar vrea cu PSD, alţii nu. etc.
  Pe voturile ţiganilor nu ştiu cât se poate conta.
  Instituţii ale statului sunt multe. Parlamentul e una. Iar acolo există o comisie de control a activităţii SRI- de exemplu.

  @Alandra
  Noi. Grăsimile.

  @Confucius
  Am să fac o afirmaţie riscantă. Stelică Duţu nu a fost un preşedinte de CJ rău. De fapt o parte din ceea ce a bifat Mazăre ca realizări, sunt proiecte începute de Duţu. Pentru care s-a bătut.
  Nu e prima dată când el îşi îngăduie să se pişe împotriva vântului.
  Tăcerea celorlalţi are o explicaţie scârbos de simplă: frica ! Bubele din cap. Pe principiul ştiu că ştii.

  @ alaexandru petria
  Vadim se cere. Şi n-ar mai mira pe nimeni. Vadim e obligat la asta dacă vrea să mai salveze ceva din partid. Şi uite aşa vom vedea cât de elegant devine modelul italian.

  @satmareanca
  Cred că altfel ar trebui judecat.

 6. De acord. Altfel ar trebui judecat, dar atunci când judeci, când nu, nici D-zeu nu cere. Eu sunt dusă cu pluta zilele astea. E ceva în aer. Dacă nu e, inventez eu 😀

 7. Rafuieli atat de vechi si optiuni strategice atat de diferite incat nu mai stiu unii cum sa devina mai vizibili. Daca la asta adaugam si candidatura uninominala intr-unul dintre colegiile uninominale in care liberalii au obtinut rezultate mai bune, atunci avem imaginea aproape completa a motivelor care stau la baza scandalului.

  Vorbesc de voturile la prezidentiale. Adica acolo unde poti vota in orice localitate te-ai afla, pe liste suplimentare. Atunci vei vedea cat conteaza aceste voturi.

  Ca si altii, si tu faci aceeasi greseala, aruncand acest gen de porcarii in carca SRI. Desi de-a lungul timpului numai una s-a dovedit clar ca le apartine (Coldea cu notitele lui). S-a dovedit ca acest gen de “operatiuni” sunt realizate, de cele mai multe ori, de structuri teritoriale care apartin MIRA.

 8. @ pacos
  Nu arunc nimic în cârca nimănui. Citeşte cu atenţie ce spun. Iar prostiile SRI sunt mult mai multe. De la supravegherea de râs a lui Nicu Gheară, la operaţiunea Haissam.
  În ce priveşte voturile ălora… ştiu bine ce spun. Nu insist.

 9. Exact ce spuneam. Numai una s-a dovedit clar ca le apartine. Chiar doua, punem la socoteala si cazul “Terasa Anda”. In rest, “succesul” supravegherii lui Gheara apartine altora. Ca si operatiunea Hayssam.
  Iar cu voturile, nu mai bine asteptam prezidentialele? Personal m-as bucura tare daca s-ar adeveri ceea ce spui. Numai ca, si eu “stiu bine ce spun”.

 10. @pacos
  Vorbim discuţii. Nu ştiu de ce te tot pasionează SRI ( pe care l-am adus în discuţie cu titlu de exemplificare). Aş povesti mai multe, dar sunt răguşit.
  În rest… ok. Fiecare crede ce-i convine. Dar am în spate destule campanii ca să ştiu de unde se adună voturile şi unde se risipesc banii.

  @ satmareanca
  Păi să vedem cum ne organizăm.

 11. @Mordechai
  Absolut. Nu ma pasioneaza. Si eu am probleme mari cu o pardalnica de laringita acuta. In rest, fiecare crede ca stie mai bine. Si se pare ca fiecare stie bine o parte din intreg.

  Am vazut mai sus ceva legat de-o discoteca. Stii ca sunt nou aici. Accesul se face pe baza de invitatie?

 12. Nicio invitaţie, Pacos. Accesul se face pe bază de chef, stare şi melomanie. Vinerea seara ne mai strângem în grota piratului ( vezi Ce ne dă nouă piratul).

 13. înainte poate ar trebui sa arhivezi cumva ce e deja acolo ca se încarca pagina greu. vinerea viitoare (27) sunt pe drum.

 14. Ciupico, io am promis că te aştept cu covor roşu la vamă, cu brânză de burduf de la mama ei şi cu pălincă şi când colo vineri – 27 eu sunt în drum spre Bucureşti 🙁

 15. satmareanca , atunci daca ai drum în moldova , dai o sîrma si ne aranjam cumva. dar brînza se împute definitiv pîna atunci ( si nici din bere nu cred ca o sa ramîna ceva) sau la iesire din tara la sfîrsitul lui august. sau la bruxelles :))))

 16. @ Ciupico
  Greu de trecut munţii spre Moldova, doar dacă nu vreau musai să-mi stric bunătatea de maşină şi nu vreau. Brânză puturoasă găsim şi aici, iar berea curge gârlă :)))
  Dacă mai trăiesc, poate reuşim să bem cafeaua când te reîntorci în vest…

  @ Mordechai
  Scuze că îţi “monopolizăm” blogul cu discuţii din astea 😛

Leave a Reply

%d bloggers like this: