Cum să te ții sky după o știre

Un ratingofag proaspăt brexitat de la fabrica de pus imagini pe sticlă Sky News a produs o scenetă care n-a prea interesat pe nimeni în United Kingdom of Brexit, dar i-a enervat pe mulți de pe plantația de corcodușe. Acel Gogu britanic, după moda care face ravagii în presa de pretutindeni, s-a trezit într-o zi că zbiară: șefu’, am o idee de știre! Pentru că atunci când ești ratingofag și frigi dude într-o televiziune de știri nu-ți dă mâna să aștepți știrea, să învârți bobina la documentare, că vine ratingu’ după tine și îți dă la bubă. Așa s-a născut un fel de reportaj, la fel de zdravăn și veridic ca realitișourile alea cu maneliști adulteri.

Despre filmulețul scainiuzilitic s-a scris, s-a vorbit, nu mai turnăm sifon în șpriț că e deja clară povestea: scenariu de rahat, distribuție de căcat, efecte speciale de mâna a șaișpea. Nu e nici prima ficțiune vândută drept știre la golăneala aia cu pretenții de televiziune de știri, n-o să fie nici ultima, că au și băieții ăia bancomate în Brexitania lor, iar la alea nu tre’ să dai doar PIN-ul cardului, ci și ratingul. De ce au trântit plăcinta pe cârca României? Pentru că se poate! Cine, ce o să le facă? România merită zero respect (iar pentru asta de vină e mai ales lucrulbinefăcut și sătrăițibine), nu e o țară, ci un maidan undeva, pe acolo.

Complexați, dar irascibili, ai noștri au dat năvală să-l ia pe brexitoc la jumulit: ce-ai, bă musiu, cu noi? de ce ne insulți jignitor când mănânci căcat, bă? Ori s-au grăbit să-l ia la onlaineală cu comentarii, înjurături și pizduieli, doar-doar i-or băga în mințile în cap. Ete, pârț! Îl doare fix la fermoarul de la prezervativ de enervările alor noștri. Așa că, decât să ne încăierăm cu omu’, mai bine sărim să-l ajutăm. Deci:

Coaie! Prima chestie pe care tre’ s-o înveți tu ca scenarist de știri e că alde Clark Kent nu era ziarist pe bune, Superman e doar o ficțiune, iar filmul omonim nu era un reportaj. În același timp te înțeleg, coaie. Ai și tu rate de plătit, așa că uite aici listă de idei de știri, numai bune pentru un post serios ca scainiuzu’ tău:

-Spiderman va zugrăvi Catedrala Mântuirii Neamului din București, Bulgaria;

-Donald Trump a primit donații pentru campanie de la rrromii din Toflea Brahșești;

-Profetul Mahomed era din Rădăuți și a pus bazele islamului după ce a pierdut un meci de badminton;

-O găină a născut pui vii – ca să nu te fugărească alde Cristoiu că-l plagiezi zici și tu că aia a născut pui de bursuc, că era curvă etc.;

-Arabela și Rumburak au făcut o vrajă și de aia are Nigel Farage dinții ca dinții cheii de la intrarea în bloc;

-Planeta Marte e, de fapt, o comună lângă Vaslui în care toți locuitorii sunt roșcovani;

Le termini pe astea și vii să-ți mai dau. Știu eu ce să-ți dau.

Comments

Leave a Reply