Cu şi fără papion

Bucureştenii îşi vor alege astăzi primarul. La o prezenţă redusă la vot Blaga e ca şi câştigător. Acesta e unul din marile handicapuri ale unui candidat independent: lipsa instrumentelor de mobilizare a alegătorilor la urne.

Ce va fi, cine va fi… vom afla. Vom afla dacă va continua concubinajul bucureştenilor cu domnişoara Bordurică. Oricum ar fi, diseară unul din candidaţi va chiui de fericire. Un altul ne va invita să aşteptăm rezultatele numărătorii oficiale. Sper ca asta să fie tot. Să lipsească sacii plutitori de pe Dâmboviţa.

Nu e încă vremea analizelor şi nădufurilor. Va veni însă şi aceasta.

Votul de astăzi este esenţial mai ales pentru PD-L. O înfrângere astăzi ar echivala cu o înfrângere a lui Băsescu ( implicat până peste poate în aceasta campanie). Şi ar consfinţi prăbuşirea acestui partid. Berceanu, Boureanu, Blaga ar putea deveni cei trei B nevalidaţi de electorat. Altfel pedelici zgomotoşi. Ceilalţi doi B, rămânănd încă pe metereze. Iar pentru alegerile din toamnă asta s-ar putea vădi prea puţin. Aşa că să nu mire pe nimeni dacă după o înfrângere a lui Blaga veţi asista, spre sfârşitul verii, la valuri de migraţie dinspre PD-L.

Cam asta e pentru acum. Primele exit-poll-uri le găsiţi la Ioska şi Şuţu. Iar papionul lui Cristoiu începând cu ora 19.

UPDATE: Conform datelor din sondaje, doctorul Oprescu ar conduce detaşat. Dacă “numărătoarea oficială” va arăta altceva, nu ar trebui să surprindă pe mine. Pentru asta s-a muncit la sondajele dubioase de acum două săptămâni.

La mânării se lucrează intensiv.

Comments

0 thoughts on “Cu şi fără papion

 1. Am auzit mai devreme niste comentarii cu privire la legitimitatea celui care va câştiga, cu referire la numărul participanţilor la vot. Pe Realitatea Tv.
  Aveau şi ei exit – poll(urile) probabil.

 2. Mi-a scăpat. Eu mă uit la emisiunea lui Vlad. A, acum e problemă de legitimitate ? La referndum nu era problema asta, nu ? Ce bine că nu s-a inventat transmisia tv olfactivă.

 3. Mordechai,
  Ca de obicei interesanta si pertinenta analiza ta, ceea ce ma face sa deduc ca-ti merg bine neuronii si duminica
  Asa ca profit si, luind-o usor pe latura, dar avind tangenta cu topicul, iti supun atentiei urmatoarea problema:
  Sa zicem ca ma cheama Veta si am drept de vot la Stefanesti… sa zicem si ca am o moralitate dubioasa, ma poti cumpara usor…
  La data de 31 mai, cineva mi-a dat 100 euro ca sa votez ceva. M-am trezit in 1 iunie la ora 2 dimineata si m-am pus la coada. Am reusit si am votat. Chiar de doua ori. Si se intimpla ce se intimpla de anulara astia voturili si scrotinu asta… Buuuuuuuuuunnnnnnn… ce se intimpla cu banii?
  1. ii dau inapoi pt ca nu a iesit cum trebuie?
  2. Ii pastrez pentru efortul pe care l-am depus si pt riscul asumat de a vota de 2 ori?
  3 ii pastrez in contul reluarii votului peste doua saptamini?
  4 ii pastrez pentru efortul depus si pt riscul asumat, iar la reluare peste doua saptamini primesc inca o suma de bani pentru a face la fel?
  Vezi, daca ma plateau in produse, era mai simplu, berea era de mult pishata, mustaru de pe mici mi-a iritat deja curu, asa ca merit un nou stimulent, daca vrei sa ma duc la vot, “cha si ghura mea vrea sa manincha cevha”…
  Referitor la bucuresti, sincer ma tem ca portocalii se vor mobiliza spre seara, ca doar au si ei cunostinta de exit-polluri.
  Oricum, interesanta contestatia borduristilor cu privire la buletinele de vot. Daca pierd, au o “scuza”…
  Si, Mordechai, ce zici de Piedone? el, incoruptibilul,,,,
  Bineinteles, ii acord prezumtia de nevinovatie…
  Parsiv moment insa, arestarile de la Arges si imediat declaratia lui videanu, chiar dupa inchiderea campaniei electorale…. Sincer, mie imi pute…, prea pare calculat momentul si atacul

 4. Păi la referendum nu se pune la ăştia de la Realitatea.
  Se pregăteşte o lovitură de primărie. Dacă iese Oprescu, va fi nelegitim.
  Dacă iese vameşul, bordura e legitimă.

 5. @ Alandra
  În căcat există, se pare, o substanţă care crează dependenţă.
  Abia aştept să îi arătăm diseară degetul lu’ tata bordurilor de succesuri.

  @arsulici
  Nu ştiu la ce te referi când pomeneşti de Piedone. Chiar nu ştiu. Azi am fost tare prins şi n-am stat cu urechea la ştiri. Luminează-mă.
  Textul de mai sus e doar o notiţă, nu o analiză. Analiza o să vină, poate, mâine.
  În privinţa dilemei ştefăneştiene regula e simplă: şpaga nu se dă înapoi.

 6. Dupa cum bine stim din invataturile blondei de la Drept, electorul portocaliu voteaza dupa ora 18-19 si anume cand iese de la restaurant. Asa s-au castigat 2 randuri de alegeri pana acu’, metoda e verificata.

 7. De fapt electoratul respectiv votează teribil de eificient după ora 21.
  La “Bani ciordiţi de la FNI TV” Berceanu are păreri. Bre, nu o fi timpul să tacă o vreme după atâtea succesuri ?

 8. Berceanu isi trage ultima munitie. Daca deseara din portocalie se face albastra situatia, zeus trece la executii publice. Remember expresia “…Berceanu nu a furat…”

 9. Să vedem, moşule. Să nu uităm că în 2004 tot aproape de închiderea urnelor s-au dat rezultatele peste cap. Ştiu eu mai multe, dar deocamdată nu spun.

 10. Asta si scrisei acusica la Ioska Buble pe exit-poll, seamana cu 2004 daca-i dau la final egali. La deontologi ,Buscu merge pe aceeasi idee : hai ca se mai poate , hai ca se apropie. In rest e jale adanca. Le-am presarat niste sare pe rani 🙂

 11. gindindu-ma la trecutul glorios, m-a apucat brusc pesimismul….
  Vorbiram de lup si lupul……. Berceanu isi da cu parerea la Realitatea TV chiar acu, in studio…

 12. Deontologii (disperarea pare mare!!! ) au inventat ( Pavel Lucescu) o declaratie a lui Basescu despre infrangere. Circul e ca nici macar “ai lor” n-o cred.

 13. @ Mărie
  Acum prea vezi ameninţări cu moartea aiurea. Omul te-a înjurat portocaliu, te-a insultat româneşte. Nu te-a ameninţat cu moartea. Acu’ şi tu la ce te aştepţi ? Habar nu ai câţi viteji naşte anonimatul. Ia-o şi tu mai uşor. Lasă că ne messuim noi cândva şi ţi-oi zice mai multe.
  Sărbătorim în seara asta.

  @ Moshcalifar
  Încă e drum lung. Va tot repet: atentie la numaratoarea oficiala.

 14. Din pacate cam pe la ora asta au luat-o razna sondajele si in 2004
  Intr-o ora se pot intimpla multe…
  Sa speram totusi ca PDL nu vor gasi vreo cale sa masluiasca rezultatul, caci “conteaza cine numara voturile…”

 15. sincer sper sa vad demisii si demiteri si pe la pesedei dar, cu mici exceptii, aia par prea plictisiti ca sa faca ceva… si in campanie au fost dominati de somnolenta si plictiseala, cel putin prin Arad si Cluj….

 16. Ma uit la TV si vad dezgustat rinjetul unor oameni care nu au avut nici un merit in victoria lui Oprescu, si anume M.Geoana si E.Andronescu… Oare Geoana zimbea pt ca era Nastase in spatele lui? (sau sa nu fiu rau?)

 17. Oare Zeus stie pe ce lume se afla?
  Te uitasi la declaratia lui?
  Auzi, marea coalitie impotriva lui Blaga, saracutul de el…. e o performanta ca a scos asa scor bun, avind in vedere conditiile vitrege…..

Leave a Reply

%d bloggers like this: