Cioro, ia nu ne mai plictisi

cum că au plecat străinii şi am rămasa între noi… e cazul să o lămurim şi asta. Nu am urmărit Monitorul Oficial, nu ştiu dacă Parlamentul a votat vreo lege în acest sens, dar se pare că, de ceva vreme, Guvernul României s-a procopsit cu un nou potofoliu: acela de Cioroian, cu rang de ministru, având atribuţii clare: prostie cu zorzoane. Cine ocupă acest portofoliu… ştiţi. De ce… doar Tăriceanu ştie. În afară de nesimţire şi freză nu ştim ce calităţi l-au recomandat pentru un fotoliu de ministru.

V-aţi putea lăsa păcăliţi de aparenţe şi crede că de fapt papiţoiul e ministru de externe. Fals. Nu aveam politică externă, ministru nici atât. Linguroiul frezat care se crede ministru de externe e doar încă unul din motivele pentru care ne crapă obrazul de ruşine. Nouă. Lui nu. O să ajung să-l deochi pe jucător, dar … uite că avea dreptate.

Pe lângă impertinenţă şi prostie omul are şi un caracter deosebit. Iată, de exemplu, ce declară despre Stolojan ( personaj, altfel, profund antipatic – ca să nu spun altfel): Stolojan părea mai inteligent când era scump la vorbă.
Pentru a înţelege mai bine despre ce e vorba, vă reamintesc că, în 2004, Cioroianu a fost adus şi impus pe lista portocalie a liberalilor, pentru Senat, împotriva opoziţiei multora dintre liberali. El fiind un protejat al preşedintelui, de la acea dată, al liberalilor. Cum spuneam: mare caracter !

Lasă că nici cu Stolojan nu mi-e ruşine.
Dar de senator era numai bun, nu, dragă Stolo ?

Altfel presa străină are alte păreri decât marele cârmaci. Zâmbetele au salvat aparenţele.

Trebuie totuşi spus, în ce ne priveşte, că organizarea a fost ok. ( Mai puţin porcăria cu “anarhiştii” şi miliţienii). Iar Băsescu nu ne-a făcut de râs. Şi nu ne e ruşine să o spunem când e cazul. Adică extrem de rar. De luni, după Soci, trecem şi la analize. Cu mare atenţie pe zicerile lui Putin. Extreeem de importante.

Observaţi că astăzi vă furnizez linkurile către surse într-un mod mai căznit. Asta e din cauză că WordPress-ul a suferit îmbunătăţiri. Upgrade-uri. De asta sunt eu upgradeofobic: îmbunătăţirile astea strică şi puţinul care mai funcţiona cum trebuie. În cazul de faţa inserţia linkurilor.

UPDATE: Andrei Bădin surprinde şi el o situaţie… interesantă legată de acelaşi inegalabil Bulă.

Comments

0 thoughts on “Cioro, ia nu ne mai plictisi

 1. Basescu nu ne-a facut de ras prin vreo incalcare a protocollui si a indatoririlor de gazda oficiala. A urmat cuminte Ghidul pentru Summit 🙂

  Continutul insa arata ca nu a existat nici o pregatire politica si diplomatica a Romaniei pentru zilele de summit.

  Asa ca e sanatos sa il ajutam pe Cioroianu in singuratatile sale si sa ii punem alaturi la clasa martafoi si pe Basescu, Tariceanu, Melescanu.

  Despre militieni ramane cum am stabilit .

 2. Sun nişte propuneri care merită consemmnate. Dar s-o luăm cu începutul. Mai întâi frezatul. Mai că ar trebui să o punem de o leapşa petiţie prin care să cerem asta.

 3. Eu, sincer să fiu, am rămas şocat când am văzut propunerea liberalilor pentru postul de la MAE. Bine e drept că nu puneam prea mare preţ nici pe mintea lui Răzvan Ungureanu, pentru că a făcut şi ăla o mulţime de idioţenii prin minister şi e un grandoman, dar măcar a mai cărat şi el o servietă, a mai prins o şmecherie, şi-a mai făcut o prietenie, mă rog, nu privea ca curca-n lemne la fenomene!
  Cioroianu e nu doar superficial, ci mai are o “calitate”: nu înţelege nimic! Eu îi citeam articolaşele din Dilema, mai ales pe cele din perioada când făcea nu ştiu ce cursuri prin Canada. Merită recitite, pentru că dezastrul de acum atunci se pregătea.
  Norocul lui s-a numit “lipsa de cadre”, care devine o boală cronică a tuturor partidelor, numai că la liberali se vede mai tare pentru că-Dumnezeule, de ce ne-ai pedepsit!?- gucernează.
  Aşa că “Cioronita” va fi numele unei boli a guvernelor care vor urma de aici înainte: selecţia la întâmplare, guvernarea după ureche, omul nepotrivit la locul în care poate produce maximum de pagube cu minimum de efort, în deplin dispreţ faţă de bizonul contribuabil, arogant şi nesimţit.

 4. Adevărul e că la cronica mondenă de mai jos, pe el l-am scăpat din vedere. Ce eroare.
  Acum revenind la cestiune. Lipsa de “cadre” a liberalilor e evidentă, dacă ne uităm şi pe la alte ministere. Şi nu doar. Ar merita vorbit şi despre câţiva din prefecţii împinşi de aceştia.
  Necazul mare cu Cioroianu e că umblă brambura şi ne face de hândel mai mult decât am merita în mod natural. Eu zic că tot punem de leapşa aia.
  Nu mă îndoiesc că textele sale ar merita o recitire. Dar parcă nu mi-aş pierde timpul. Să-i vezi prostiile e una. Să i le citeşti, alta. Să i le şi reciteşti…

 5. Dom’le Pleşu le-o fi ştiut el pe ale lui. Iar dacă a vrut să promoveze unu’ tânăr… foarte bine. Dar să-l şi şcolească după metoda bătrânească: palma după ceafă şi şutul în cur ! Că aşa se învaţă meseria.

 6. Apropos de comentariul tau, Mordechai, de pe blogul lui Andrei Badin – eu cred ca Tariceanu a priceput, dar nu mai risca sa treaca prin Parlament cu o noua propunere.

Leave a Reply

%d bloggers like this: