Cinci ştiri

showme_nobrainer.gif

Asta cu ştirile e căprăria lui Moshe. Că ştie să le găsească şi să le învelească în staniol. Aşa că nu mă prea bag pe felia asta ca să evit comparaţiile nesănătoase. Dar acum mi-a venit aşa un bâzdâc să vă dau şi eu un cozonac cu ştiri şi rahat.

Ştirile sunt preluate toate de pe site-ul Antena 3. Hai, să lăsăm misterskinu’ cinci minute şi să ronţăim ştiuletele de ştiri până la cocean.

Prima ştire zice aşa: Şase activişti anti- Nato, arestaţi la Calafat.

Păi, ce credeaţi voi că summituiala asta se lasă doar cu plantat de panseluţe, bidinea cu var şi fluturat de steguleţe ? Ori că e doar un fel de botezu’ lu’ Prigoană la care vin alde Butin şi Push ? Sau că e sărbătoare cu roşu în calendar, cu zile libere ? Nu, tati. Chestia care mi-a plăcut cel mai mult a fost asta:

De asemenea, sunt postate şi traduceri în limba engleza ale unor expresii româneşti, cum ar fi “vine poliţia”, “atacă poliţia”, “nu sunt vinovat”, sau “vreau să-mi sun avocatul”. Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au declarat pentru cotidianul Ziua că monitorizează atent paginile de internet pe care au fost postate respectivele informaţii.

Daţi dracu’ nemţii. Neamţu’ tot neamţ. Organizat şi prevazător. La intrarea în ţară n-ar fi rău să îi caute şi de brichete. Iar dacă protestatarii se plâng de abuzuri, poliţiştii nostri să le răspundă în ungureşte şi să-i caftească. Poate facem o şmecherie.

Ştirea doi. Ion Ţiriac şi-a luat un elicopter de lux stilizat de Versace.

Aici nu e nimic de comentat. Dacă dispune. Maică-mea şi-a luat pensie. Nu e de lux. E doar stilizată. Minimalist. De marii stilişti de la casa Louis Vamtraso.

Eu n-am avut suficienţi bani de elicopter şi mi-am tras lanţ nou la biciletă. Lanţul e nestilizat, dar eu sunt stilat. Că am stil când îmi prind cracii la nădragi cu un cârlig de rufe, să nu-i agăţ de lanţul de la bicicletă.

Şi de restul îmi trag şi o şaorma stilizată cu mult usturoi. Accesorizată cu ceapă hi-tech şi inserţii de maioneză.

Pauză de cola şi tutun, să îmi tihnească şaormeala

şi abia apoi….

purcedem la

Ştirea trei. Băsescu: Ford ţine în secret anexele contractului de privatizare

Domnu’ Zeus, păi un contract nu e semnat de doua sau mai multe părţi ? Şi n-are fiecare din părţi câte o copie ? Sau a existat o singură copie şi aia e la Ford ? Or fi ai lu’ Tăriceanu tâmpiţi, dar nici aşa ! Bun , deci care e faza ? Ne-am forduit. Ne-am forduit. Forduială la tot cartierul. Da’ daţi-i şi lu’ Zeus de un bileţel ceva…

Ştirea patru. Videanu despre afacerile cu borduri: Compania mea merge din prost în mai prost

Aici primul comentariu e simplu şi nesimţit răutăcios. De acord merge din prost în mai prost. Primul prost l-am găsit. Care e al doilea ? Vrea să o vândă cuiva ?

După care lăsăm răutăţile şi pretindem că îl credem. Normal, că doar o companie care merge prost îi permite patronului să îşi bea mastica la Cannes de doua ori pe săptămână. Dar gata. Am zis că ne facem că îl credem. Ok, compania matale merge prost. Foarte prost. Asta sugerează mari competenţe manageriale. Iar în cazul ăsta starea Bucureştiului nu mai surprinde. Rămâne doar întrebarea: şi într-un guvern pedelic… ministru a ce vrei tu să fii ?

Ultima ştire. Marian Vanghelie: Dorin Cocoş a încercat să plătească oamenii să nu mă susţină.

Aha ! Cum adică “a încercat” ? Şi n-a reuşit ? Cum aşa ? Nu avea cash la el şi până să se ducă să scoată de pe card au plecat ăia ? Sau “oamenii” erau incoruptibili ? Şi, la urma urmei, care e problema ? Mai dădeai, Mareane, o masă şi o paravanghelie şi se rezolva. Eu zic să nu te cerţi cu alde Cocoş, că sunteţi puţini oameni de valoare în ţara asta şi e păcat să vă certaţi.

Gata. Am terminat cafeaua. Am terminat şi ştirile. Mulţumiri Antenei 3.

Comments

0 thoughts on “Cinci ştiri

  1. Am ris de m-am spart, merci M&M pentru masajul cerebral, auzi tu “cozonac cu stiri si rahat” 🙂

    De prima stire ce sa zic, confirma zicala “carul cu prosti nemti s-a rasturnat la Calafat”. Activistii lu’ peste. Da’ politia romana ce pe faza e, cred ca nu le mai da nechezol. Oricum mult mai pe faza decit cind ies puradeii din tara. Greu sa ii numeri…asa, pe neamt il dibui de la distanta.

    Stirea doi e prezentata cu multa zeama! Pofta mare la shaorma, as minca si eu , da’ pe aici inca n-au trecut turcii. In schimb ne-au invadat urmasii ‘stilati’ ai lu’ Uncle Sam, si-au plantat hamburgerii la fiecare colt.

  2. Karakas, şi eu am râs când am dat peste ele.
    Păi ce ăsta cu shaorma al meu e turc ? Nu-i nici turc, nici arab, nici evreu. E armean. Dar de-o shaormă se descurcă.
    Şi pe urmă e o shaormă, nu-i tandoori !

Leave a Reply

%d bloggers like this: