Ce nu stia Confucius

“Dar cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- spune Confucius.
Amicul Vasile asculta, mormaie:
-Aia zice Confucea ala?
-Da…
– O zice el… da’e bou! Pisicile are ochii luciosi.
Incerc sa-i explic, sa… inutil.
– Ala e bou, am zis. Zici ca-i filosof, ha? -stramba Vasile din nas. Pai filosofie cu pisici face toti.

Are dreptate. Vasile. Metafizica trebuie aplicata la codobatura de stanca sau eventual la guntacul cu gusa, dar in niciun caz la pisici negre. L-am taiat pe Confucius de pe lista. Maine vine iar Vasile. Il dezbatem pe Nietzsche. Poimaine e Cioran.

Comments

0 thoughts on “Ce nu stia Confucius

  1. Sper ca Vasile să-i rezolve şi pe ăilalţi!…

    Confucius se chema, de fapt, Kung-Fu Ţî, fiindcă-i plăcea să se bată. La ce te poţi aştepta de la unul ca el?…

  2. Mordechai, prietene, nu ştiu ce culoare aveau mâţele alea care nu m-au lăsat să dorm toată noaptea, dar sigur nu le sclipeau ochii! Că dacă le luceau, puteam arunca dracului cu ceva după ele! În schimb, cu vocea stăteau bine. Nea Stere al tău nu are o soluţie pentru acest caz? Confucius sigur nu poate oferi soluţii!

  3. Nea Stere are soluţii pentru orice. Necazul e că rar funcţionează.
    Şi e şi porc uneori. Când l-am întrebat dacă nu pot fi calmate mâţele lui, care sunt în călduri şi scot sunetele alea … ca scâncetul de copil, m-a invitat să le bag eu deştul în… să le liniştesc. E un porc.

  4. Porc, porc, dar ca să aplici sfatul lui, trebuie să prinzi pisica, aia fiind neagră şi afară întuneric, situaţie echivalentă cu a spune că pisica neagră nu există, pentru că nu-i strălucesc ochii! Bine, şi unde duce raţionamentul ăsta? Dar-ar boala-n voi de mâţe!

Leave a Reply

%d bloggers like this: