Buletinul de dimineaţă

A început Summitul. Cu 1 Aprilie şi cu maidanezi cutreierând veseli prin faţa sniperilor de la Mariott. Cât costă evenimentul (în afara celor 8 milioane de dolari alocate de MAE şi a unui biet milion venit de la ministerul Sănătăţii) rămâne să ne spună Tăriceanu. Dacă va reuşi Bush să impună Germaniei şi Franţei extinderea NATO (sau măcar un MAP pentru 2009) cu Ucraina şi Georgia, cât de bun e scutul antirachetă şi ce va spune Putin, vedem de astăzi încolo. 

Elisabeth Murdoch, fata comandantului de clan cu acelaşi nume de familie, organizează o strângere de fonduri. La Londra şi pentru Obama. Luând exemplu de la McCain, fata rupertului de presă serveşete două categorii de meniuri: de 1000$ şi de 2300$. În afară de bani, Obama poate conta pe suportul lui News Corporation.  Nu şi Hilly Clinton.  Care şi-a schimbat coloana sonoră a apariţiilor, preferând sound-ul din Rocky. Yo Adrian, Clinton Balboa te concurează! Stalone ăla genuinul e fan McCain. 

Aparatul de propagandă pekinez reacţionează cum poate la diversele constatări şi colocvialităţi pe teme de Tibet. Numindu-l pe Dalai Lama „lup în robă de călugăr”, „diavol cu faţă umană”, „scursoare budhistă” şi promotor de echipe suicidale (gan si dui, pentru sinologi). Evident, ca orice aparat de propagandă comunist, a prezentat statistici îmbucurătoare (nu şi probe), a prins „bandiţi”, a făcut arestări printre membrii „clicii lamaiste” ş.a.m.d. Deşi nu au încă mari temeri legate de boicotarea Olimpiadei, comuniştii chinezi flexează ideologic, pe sănătosul principiu leninist „dacă realitatea este contrară partidului, cu atât mai rău pentru realitate”.   

În US depresia ia altitudine. 28 de milioane de americani utilizează food-stampurile pentru hrană, cel mai mare scor de la deschiderea programului, în anii şaizeci. 

Între timp geneticienii britanici s-au apucat de creat Minotauri, mixând material genetic uman cu embrioni de vacă. Utilitarianism stem, cum ar veni. Ferme de oameni, ar spune Mizantropul. Păi ar putea încerca o combinaţie şi cu gene de la cristeiul luptător de stepă, îmi dau şi eu cu părerea.

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: