Buletin de ştiri externe

Pai, Obama a castigat Carolina de Sud si drept bonus comparatia cu Jesse Jackson, Bill Clinton dand pe gura o chestie inutila: “un candidat negru va castiga intotdeuna acest stat” (Obama luase, conform exit-poll-urilor, 80% din votul afro-am dar si peste 20% din voturile “albilor”). Daca treaba asta ii va folosi lui Hillary nu stiu, insa subtextul rasial deja a fost aprofundat si vom vedea ce inseamna asta in votul albilor din Florida. Billy C. a fost nitel penibil, alergand dupa reporteri ca sa-si dea cu parerea, insa la ce are in spate nici nu mai conteaza micile penibilitati.


Criza de lichiditati a Americii incepe sa semene cu criza anilor 30 (am mai vorbit pe tema asta), lucru confirmat de Stiglitz care vede in continuare o scadere a pretului caselor si micsorarea dobanzilor. Keynesian din convingere (ca si mine J ) Stiglitz recomanda asistenta puternica pentru reducerea somajului si revederea taxelor platite de saraci. Insa chiar si un stimulent de 150 de miliarde de dolari este insuficient in acest moment, opineaza acelasi, în conditiile in care peste 2 milioane concetateni ai Dubyiei si-au vazut spulberate economile. Cum spunea Reagan: „deficitul a crescut, asa ca poate sa-si poarte singur de grija” (deh, cred ca Varujan l-a citit deja).

 

Asta v-a zis voua Moshe. Mordechai noteaza doar ca familia Clinton a scos si fiica din dotare la bataie. Urmeaza catelul, bunica, camerista hispanica si soferul afro-american.

Comments

0 thoughts on “Buletin de ştiri externe

  1. Am auzit si comentarii ca tinerii albi il prefera pe Obama pentru ca el e simbolul schimbarii, pe cind madam Clinton e vazuta ca same old same old. Sti cum e cu supa reincalzita…

    Pacat de Edwards. Nu imi e clar ce va face Obama, si cum va putea el uni tara (pe democrati si republicani), asa cum tot afirma ca va face.

  2. eu zic k va castiga obama… si va avea cel mai dificil mandat din istorie! pretul petrolului va exploda, bursa va cadea si preturile imobiliarelor va atinge cote inimaginabile si se vor desumfla ca un sufleu prost facut.:))

  3. Noi spunem ca e prea devreme pentru astfel de previziuni. Inca multe se pot intampla. McCain renaste din propria cenusa, Romney are un suport extrem de solid din partea establishmentului. Inca e drum lung… multe se pot intampla. Un afro-american mailat poate viola o…”italianca” WASP…
    Cat despre restul… stii vorba rabinului? Mai vedem. Explozia pretului petrolului poate parea o veste proasta pentru economie, dar paradoxal poate fi si un excelent catalizator al dezvoltarii, impingand spre dezvoltarea surselor alternative, cu toate efectele in lant care decurg de acolo si care pot genera crestere economica.

Leave a Reply

%d bloggers like this: