Buletin. De ştiri

Nu ştiu ce mai crede Guvernul despre investitori şi investiţii, însă ce citesc prin ziare îmi lasă deja un vag gust de căpşună pe cerul gurii. După ce-au cumpărat prin România una-alta – ca să n-avem şi noi margarina noastră concurentă – global-playerii îşi iau catrafusele şi se cară uşor-uşor. Cu capital cu tot. A inceput cu Colgate şi va continua cu industria de pufuleţi şi bere. Pai, dacă tot mâncăm salam de Sibiu unguresc, merge şi o bere Ursus făcută în Bulgaria. Măcar şomerii să aibă nokii făcute la noi, că tehnologia culesului rămâne aceeaşi. În Spania.

Între timp FMI – vi-l mai amintiţi pe Poulsen? ce-o mai face? – ne transmite ca Radio Erevan: să ne pregătim pentru ce e mai rău. De parcă bulumacii de rând ar fi vinovaţi de haosul creditelor… Partea mişto vine la finalul recomandărilor: e nevoie de intervenţie publică energică. Cum ştiam şi noi: profiturile sunt private, pierderile se socializează. Şi când te gândeşti că o mână de firme de pe Wall Street a produs tot rahatu`….

Politocraţii britanici au inceput să facă apologia războiului prin cantinele şcolăreşti (vin Floriile, poate fac şi nişte pachete cu conserve şi cartoline de partid!). S-au gândit albionii că altfel merge bolul alimentar, altfel se deschide orificiul pilor la pauza de masă, dacă a îngurgitat şcolerul şi nişte propagandă de soia despre reconstrucţia Irakului. Că are puţine calorii şi nici nu îngraşă.

Comments

0 thoughts on “Buletin. De ştiri

Leave a Reply

%d bloggers like this: