Buletin de ştiri

Arestarea lui Bout e mai interesantă decât pare la prima vedere, întrucât reţinerea s-a făcut pe baza cererii DEA. Se pare că Drugs Enforcement-ul e mai în vână decât Interpolul, care şi el săracu` chibiţa la operaţiune de ani buni, da` degeaba….  Cine ştie, poate n-o fi vrut tadjikul să-şi folosească cargourile şi la alte transporturi dinspre Afganistan, cu containere ceva mai high. Oricum, omul nostru parcă se ocupa cu armele, nu cu snifuiala. Iar armele fac obiectul altei agenţii din US. Care nu pare preocupată de Bout…. 

Putin a avut un mandat eficient, numărul miliardarilor ruşi fiind acum de 87, faţă de 53 anul trecut. Care miliardari au împreună vreo 470 miliarde coco, adică de 2 ori mai mult decât PIB-ul Rusiei înainte de venirea Vladimirului la Kremlin. Cum spuneam, un mandat eficient….    

În Uniunea Sovietică Ailaltă se întâmplă lucruri curat electoraliste. Campania democraţilor e complexă şi cu mai multe aspecte, vorba filmului… După ce Bill a încercat să-şi salveze căsnicia, anunţând că tiket-ul Obama – Hillary e de neoprit, hop şi generalii pentagonezi cu endorsmentul de rigoare. Mai exact Clifford Alexander Jr. (US Army), Richard Danzig (US Navy) şi F. Whitten Peters (US Air Force), secretari prin diverse administraţii Carter şi Clinton, au ţinut o conferinţă de presă în Washington cu o temă lejer encomiastică: de ce este Obama bun de comandat suprem.

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: