Bonjour, balamuc!

Dacă ai privilegiul/ghinionul/damblaua de a trăi în România, nu apuci niciodată să te plictisești, pentru că ești ocupat, foarte ocupat, mereu ocupat cu nervii. Plin de draci, carevasăzică. Cu mici pauze, de divertisment, pentru relaxată perplexitate și necesara exersare a trântitului băștii de gresie.

La răposatul Vadim Tudor, când intra careva în partidul său era “uriaș savant, mare patriot”, când ieșea era “japiță, putoare, derbedeu”. Principiul vadimian al transformării pupatului în flegmă pare să fi prins de la minune pe la toți atleții politichiei cu stropi de pe la noi. Te uiți la ce zicea Dragnea despre Grindeanu, pe urmă vezi ce zice Dragnea despre Grindeanu. Și -vivat vițăvercea!- te uiți la ce pupa Grindeanu din organismul lui Dragnea, apoi vezi cu ce aruncă acum același Grindeanu către fix același Dragnea. Diferența, între atunci și acum, e că, azi, unul ar mai vrea, celălalt nu l-ar mai lăsa. Să ceva.

În tot uriașul balamuc care a devenit politichia românească, e greu să mai găsești vreun pui de om zdravăn la cap și cu tencuiala obrazului nesmintită. Grindeanu, lipsit total de simțul ridicolului, se ia tare în serios și zbiară ca apucatul, crezându-se junghiul mesianic. Dragnea se vaită că ăla cu care umbla de mână până mai ieri, e o panaramă și un securică. Ăia care ieșeau în stradă să-i dea carne lui Grindeanu, văd azi în el măreția elasticului de la chiloți. Totul într-o uriașă panaramă, care face ca dialogurile de altă dată dintre Becali și Mitică Dragomir să pară cuminți seri de poezie.

În totala demență pe care o trăim, nu are niciun sens să căutăm vreun gard al rațiunii de care să ne mai rezemăm. A devenit mai limpede ca niciodată că puterea politică nu mai are decât o măruntă și nesemnificativă legătură cu votul popular. Există alte orificii de unde emană, dumneaei puterea. Post-democrație sadea! Și mai trebuie observat ceva. PSD e un partid mare, prea mare, uriaș. Cu curul mare și burdihan revărsat, dar cu două picioare schiloade care nu pot susține enormul hoit. Ori slăbește, ori crapă.

Comments

1 thought on “Bonjour, balamuc!

  1. Ma intreb dece nimeni nu intelege dece dl Dragnea a turbat .Ca este evident, fara sa fi un geniu ca “genialul inginer”, realizeaza avand in vedere sondajele in careDl . Grindeanu statea mai bine ca Dl Iohannis ,ca odata condamnat ,dl Grindeanu devine presedintele PSD, lucru care n-a fost gandit de genialul domn .Desi fraierul nu realizeaza ca indiferent ce prim ministru este uns, dupa ce este obligat sa-si dea demisia din PSD ,primul lucru pe care o sa-l faca , persoana de incredere ,o sa-i dea un spit in dos cu mare viteza Ca dna Firea si restul ce se asteapta sa devina presedinte PSD se asigura ca Dl Grindeanu o sa iese din carti .Sa vezi ce figure o sa-i faca dl Iohannis ,mamelucului cu mustata si PSD-ului .

Leave a Reply

%d bloggers like this: