Băsescu şi-a tras conductă la Kremlin

Vladimir Putin l-a invitat pe Preşedintele Basescu la Moscova. Cei doi au convenit şi asupra unei bilaterale care va avea loc astăzi, la prânz. Hai să nu fim nesimţiţi şi să recunoaştem că asta e o reuşită a jucătorului. Nu ştiu dacă a dat roade tactica discursului agresiv sau e vorba, mai degrabă, de medierea discretă a lui Bush, dar asta e o reuşită şi trebuie salutată. Desigur, nu trebuie să ne pripim, dar o minimă obiectivitate ne obligă să recunoaştem că i-a ieşit !

După ce te obişnuieşti cu gustul, dimensiunea nu mai contează, licurici să fie ! Dar la faza asta… chiar suntem mândri de Băse. Cu siguranţă n-o să ne ţină mult.

putin-basescu.jpg
Foto preluată de pe site-ul Antena 3.
P.S. Dacă noi îl lăudăm pe al nostru ( deh, ne-a scăpat !) , americanii nu-l iartă pe al lor. Or primi şi ăia de la Washington Post mesaje scabroase ale cititorilor indignaţi ?

UPDATE: V-am zis că nu ne ţine mult ? Poftim !

UPDATE NO.2: Concluziile se trag în ciutacosferă. Şi subscriem. Nu vă invităm acolo aiurea. Că acolo dă link la noi şi tot aici ajungeţi:)

Comments

0 thoughts on “Băsescu şi-a tras conductă la Kremlin

 1. Să nu ne grăbim cu laudele, că şi-o ia în cap! Şi, de fapt, ăsta e felul ruşilor de a-i da o palmă peste bot pentru toate înjurăturile lui Băsescu: aia cu statul ruşilor pe aici fără invitaţie, aia cu lacul rusesc şi lista e lungă. O bilaterală ad-hoc, pregătită pe picior, fără agendă precisă, cu un preşedinte care spune pa! scaunului de la Kremlin, nu e mare brânză. Nu de gesturi simbolice avem nevoie, ci de o adevărată politică faţă de Rusia, în care să conteze interesele noastre şi ale Rusiei, şi nu cum se scoală dimineaţa Băsescu sau cine i-o urma.
  Ca atare, nu cred că i-a ieşit decât o belea în plus, pentru că dacă Băselu dă iar cu mucii în fasole, reduce la zero capacitatea de negociere a României, care şi aşa este o cantitate neglijabilă după virgula de după zero.
  N-ar fi rău să fie bine, dar nu sunt premize…

 2. Nu am văzut update-ul când scriam ceea ce am scris mai sus. Dar vezi ce înseamnă să-ţi cunoşti marfa?!

 3. Păi… de aia am revenit şi cu update-ul. Absolut de acord că avem nevoie de o politică articulată şi coerentă faţă de Rusia. Şi nu de gesturi şi schimburi improvizate de complezenţe. Dar poate fi un prim pas. Spun ” poate fi”.
  Mai departe om vedea. Lipsa de previzibilitate a politichiei noastre ( şi nu doar vis-a-vis de Moscova) poate fi o problemă. Dar chiar m-am simţit obligat să salut faptul că putem discuta şi civilizat.

 4. Dacă Băsescu face o breşă la est, va binemerita de la patrida! Numai că se pare că drumul nostru către Moscova trece acum pe la Paris, Berlin şi Bruxelles, oricum nu pe la Washington. Şi pentru a înţelege asta poate că trebuie să-şi facă ceva cucuie iubitul nostru conducător. Numai să nu şi le facă prin reprezentanţi, adică pe scăfârlia noastră.

 5. Nicio grijă! Ne va da mintenaş motive de cârâială! Pentru că este omul extremelor, şi extremiştii şi când vor să facă bine fac rău.

 6. Păi cam ăsta cred că era şi scopul. Să pulverizere impresii la ornitorinci: “‘te-l, bă, cum s-a ‘mpretenit el cu Putin. Să vezi de mâine cum ne dau ruşii rest la suta de lei vreo douajde milioane de metri cubi de găzoaie”.
  Om vedea când ajunge la Moscova şi ce face. Pentru că asta pare să fi scăpat: ok, Putin la invitat la Moscova ca să se întâlnească … de fapt cu cine ? Cu el, viitor premier ? Cu Medvedev ? Cu amândoi ? Cu ceasul de la Kremlin ?

 7. Apropo, că uitam: căcăcioşii din NATO au avut suficiente bude? Nu de altceva, dar a fost o adevărată isterie mediatică înainte de summit.

 8. Că bine zici! Şi după aceste succesuri, ne întoarcem la politica noastră cea de toate zilele, despre care dacă zicem că e de căcat, îi aducem elogii!

 9. 1. A subliniat de cateva ori faptul ca din 2005 relatiile lui (nu ale Romaniei) cu Rusia sunt pe drumul cel bun. Asa o fi .

  2. Cu privire la “fosta mea meserie”… n-am inteles care este meseria lui in zilele noastre.

 10. Alo, domnu Gheorghe, vii si tu cu amanunte de-astea.. atat de intime.. Nu cunosti Casa Poporului? Fiecare sef de stat a avut locul lui, separat, unde sa mearga, deci putem propune Protocolului Camerei (sau vorbim direct cu dl Olteanu) ca toalete din Palatul Parlamentului, fosta Casa a Poporului sa poarte numele celor care le-au intrebuintat in aceste zile. E o gluma, dar nu chiar gluma. Mi-i si imaginez pe colegii mei din Senat si din Camera cu cata inspiratie si ce discursuri vor rosti de la tribuna, inspirati doar de aerul acestor locuri devenite intre timp istorice. Unde ma simti o dara din parfurmul lui Sarcozy sau cel atat de discret al dnei Bush. Vor povesti, cu aer grav si mandru in acelasi timp, ca au fost in acelasi loc ca dna Rice sau dl Putin si acest lucru nu poate sa aiba o influenta, cat de mica, in reformarea clasei politice atat de mult asteptate. Am veni si noi cu o idee,o idee originala, una singura, la acest summit. Daca credeti ca gresesc, va rog sa ma corectati. Iar daca credeti ca am luat-o razna, stiu ca veti taia acest post – tocmai pentru ca voi sunteti prietenii mei si ma bazez pe voi ca, indiferent cate lucruri aiurea voi scrie pe blogul vostru, voi imi veti salva reputatia. Ca mie mi se spune ca trebuie sa-mi consolidez imaginea de om politic serios si preocupat, implicat. Le explic tuturor ca asa sunt eu, punct, nu elaborez nimic, nu tin lectii de dictie, nu fac repetitii in oglinzi. Poate gresesc, lumea a celor care isi joaca piesa pe care altii doar le-o dau sa citeasca. Dar eu nu ma pot ignora pe mine, ideile mele, convingerile mele. Si nu stiu sa fac frumos, cu asta pierd foarte mult. In fine, m-am lungit prea mult si am fost cam dezlanata, pentru ca sunt obosita. Ideea era ca mi se pare ca sunteti mult prea valorosi- Moche, Mordechai, Gheorghe Ctin si cred ca am putea face o echipa super. Daca va intereseaza, mai continuam discutia.. O seara minunata, Summitul s-a terminat, dormiti linistiti!

 11. @ Constantin Gheorghe
  :))))))) Sau ….elogiuri ? Pai, da, ne distram, radem, dar in incinta. (scriu de pe un lapotp nenorocit asa ca …ioc diacrticie)

  @ Corina Cretu
  Corina, stai sa intelg… deci aia… carevasazica … in insusi parlamentul nostru ? Sa nu le zici ceva de 322 mamii lor ?
  Despre parfumul lui Sarkozy si alte acareturi am scris si noi la cronica mondena. N-ai fost deloc dezlanata. Si cred ca deja incepem sa facem echipa buna. Un cantonament-doua si se sudeaza “nuceleu”. :)))

  @ Karakas
  Dom’le cand e …e , cand nu e… nu e. Asta e.

 12. @Mordechai,

  sincera sa fiu nu prea inteleg de ce esti mandru de Base, decat poate pt ca asa vrei tu, nu pt ca ai avea neaparat motive! Toata povestea summit-ului mi se pare mai degraba a fi povestea unui sir de tradari facute de un tradator deghizat in presedinte, very sorry for it!

 13. Da’ unde m-am arătat mândru de el ?
  M-am simţit doar mai puţin ruşinat decât în alte dăţi. Acum nu o să mă bănuiţi că aş fi vreuna admirator de al cârmacelui.

 14. Stiu, dar tot nu cred ca merita, pt ca, daca te uiti mai bine – si tu stii f bine sa faci asta! – il vezi cat de slugoi este, cat de penibil, cat de mizer, cat de departe de tara asta care are atata nevoie de un lider adevarat!

  P.S. Dar, faptul ca nuantezi acest moment, imi atrage atentia in mod deosebit! Merita luata in seama aceasta nuantare, pt ca dezvaluie de fapt echilibrul tau fundamental chiar si in fata celui mai dezechilibrat fenomen!

 15. Mărie, chiar dacă îmi e simpatic ca mătreaţa, nici nu o să dăm naibii obiectivitatea, doar pentru a îl ataca şi când e şi când nu e cazul. Chestie de nuanţă, vorba ta şi pensula lu’ maestru nea Zugravu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: