Banu’ te face deştept

Asta nu e o pildă de reflecţie neasteriană, ci concluzia unui isteţ britanic. Unu’ Bruce Charlton a ajuns la concluzia că ăi cu bani au IQ-ul mai rotofei decât lumpen-proletariatul.

Acu’ omu’ e şcolit, lustruit, o şti ce spune. Păi ăia care au luat duminică potul la loterie, bang, au devenit deştepţi. Intră banu’ în cont, creşte aichiuu’. Simplu. Scade banu’, se duce brânzei şi aichiuu’.

Acu’ dacă te mănâncă la ţeava cu îngrăşământ şi dai cu pleoapa prin toptreisutele nostru, parcă îţi vine să zici că brusu’ ăla mânca rahat. Da’ nu-i aşa. Că nu ne comparăm noi aichiuurile cu ale lu’ Jiji. Care e la un pas de Einstein, brusistic vorbind.

Comments

0 thoughts on “Banu’ te face deştept

 1. Si Darwin ar fi gelos pe descoperirea stiintifica, pardon brusistica. Iata ultima veriga in teoria evolutiei. Bruce asta a pus rahatu’ pe tort!

 2. Nu rezulta din ce clasa sociala provine Bruce , nu ma poci pronunta. Asa la prima citire pare sarac lipit .

 3. Că pomenişi de Einstein: totul e relativ, inclusiv studiul individului. Ce-i drept, cu bani mai cumperi o diplomă, un doctorat, un post de profesor, un doctor hormonis pauza. Statistic vorbind, poate să pară că studiul e corect. Statistic…

 4. Nici măcar nu e studiu. E o zicere a unui aflat în treabă. Care confundă inteligenţa cu accesul la educaţie de calitate. Ceea ce o altă discuţie.

 5. Da, despre egalitatea de şanse şi despre baza de recrutare a elitelor, dar mai ales despre necesitatea de a avea o meritocraţie, nu o aristocraţie(mă rog, la noi e cleptocraţie, dar, fie!).

 6. @ Mihnea Georgescu
  Nu mă iau de nimeni. Îl pomeneam doar. Deşteptăciune, inteligenţă… lucrăm cu atenţie la nuanţe.

  @ Constantin Gheorghe
  Cam aia e ideea. Sigur, egalitatea de şanse e doar o poezie. Nimeni nu îşi poate închipui că aşa ceva poate fi posibil.
  Totuşi accesul la educaţie … şi spun educaţie şi nu accesul la diplome obţinute la preţ convenabil.

 7. Deci, daca iei un credit pentru nevoi personale de la banca, dobindesti IQ proportional cu marimea creditului. Dar, deoarece restitui creditul cu dobinda, restitui o suma care poate fi dubla fata de cea imprumutata. Logic, IQ scade, ajungind mai mic decit la momentul impromutului.
  Oare este vorba de o senilizare financiara?

 8. @ arsulici
  Raţionamentul tau e demenţial :)))))))))
  Bun comentariu. Bun venit ! :))))))))

  @Mihnea Georgescu
  Aia e. E altceva 🙂

  @ ciupico
  :))))))) chiar mă miram că nu comentezi tu aici. 🙂
  După bruce să ştii că eu sunt cam blond.

  @ Alandra
  Răspuns buttheadian: aaaaaa yes.

Leave a Reply

%d bloggers like this: