Analiza de miercuri

Trăiasca lupta pentru pace!

Anu` trecut, undeva prin tomana, rusii au trimis MOAB-ul Unchiului in revizie de concept, scotand o varianta optimizata, repede botezata de ghidusi FOAB. Motiv pentru care Unchiul a trimis ce mai avea prin stoc la consum si la export, orientandu-se spre ecologism si combustibili non-poluanti. Si uite asa BAE Systems – aia pe care o infiera coaxialu` ca ne-a imbolnavit de freganita fieroasa – a scos pentru US Navy o frumusete de 32-MJ LRG (32-megajoule Electro-Magnetic Laboratory Rail Gun) capabil sa scuipe proiectile non-explozive (in principiu) cu o viteza de 8 mach. Cand o scot pe aia de 64 de MJ ma gandesc sa-mi iau una in leasing. Si imi iau si-un nume mai razboinic: Moshe Glontz.

DAVOS unplugged: Welfare-ul va ocupa loc langa dinozauri si alte fosile

Sau cam asta au lasat sa se inteleaga baietii aia care se aduna la discutii la DAVOS. Cica pretul petrolului a crescut cu 80% in ultimii 12 ani, ca apa e deja o chestiune vitala din Africa pana in Australia, ca pretul la alimente sare cu 50% numai in 2008. Marile fluvii au debite din ce in ce mai scazute (de la Colorado la Murray si Yangtse). Ca 2007 a aratat cum se transpun lipsurile si scumpirile in conflicte politice: violente in Mexic dupa ce s-a scumpit faina, proteste in Indonezia dupa scumpirea boabelor de soia, o frumusete de cozi interminabile in China pentru uleiul de gatit, inghetarea „de sus” a preturilor la alimente in Rusia (deh, au fost alegeri), rationalizarea benzinei in Iran si greve in Argentina si Africa de Sud. Dupa crestere pretului la lapte cu 37%, Chavez a amenintat cu interventia armatei si nationalizarea daca producatorii de alimente nu vand mai mult guvernului. Intre timp, activitatea militara la Polul Nord se amplifica (saracu` Fram!) brise-glace-urile din Rusia, Norvegia, Canda si US mascarindu-se la Aurora boreala. Si uite asa, „inovatia colaborativa” promovata da davosieni insemna de fapt un previzibil lant de conflicte pentru resurse. Moshe va sfatuieste sa va faceti rezerve de conserve, orez si ulei, macar pana la urmatoru` Forum de la Davos. De la care o sa aflam stiri si mai nasoale.

Comments

0 thoughts on “Analiza de miercuri

  1. De unde naiba rezerve? O sa fim ca-n filmele din viitor, Imparatia apelor – sau cum se numeste, cu reciclarea urinei (aici ne putea instrui guru Bivolaru, pacat ca l-am exportat) si o sa plantam cate un singur bob pe anotimp… Nu pot sa nu ma gandesc la terenurile noastre care stau parloaga. Si la izvoarele (artezice, cum le zic banatenii) care curg in prostie aiurea… In timp ce exportul de apa e facut tot de firmele lui Hayssam.

Leave a Reply

%d bloggers like this: