Aici sunt banii dumneavoastră

Dacă nu înţelegeţi şmecheria cu o sută juma de coco pe baril avem şi poze ajutătoare. Banii ăia sunt bine cheltuiţi. De cine îi are. Sigur că exagerez şi ca povestea e mai încurcată. Dar nici ce fac ăştia prin Dubai nu-i de colo. Mai întâi vă arăt o poză din 1990. Apoi acelaşi locşor aşa cum arată azi. Iar restul minunăţiilor îl vedeţi aici. Sau dacă aveţi chef de umblat şi o relaţie bună cu VISA… la faţa locului.

Tare, nu ? Eu vin din Moldova, dar vă arăt poze din Dubai.

Comments

0 thoughts on “Aici sunt banii dumneavoastră

 1. Da. Cu adevarat minunatii.Sa-i fereasca dumnezeu de stim noi ce…Libanul era considerat ca fiind o a doua Elvetie. Sa nu devina si Dubaiul un al doilea Beirut.

 2. Da, Mordechai, băieţii pregătesc febril epoca post-petrol. Că ploaia asta de bani n-o să dureze prea mult! Şi atunci investesc în nisip banii pe care i-au wscos din nisip. Să faci din deşertul ăla o metropolă sclipitoare, unde nu ai loc de bogătaşii lumii, e o performanţă! în spatele ei se află inteligenţă şi talent, dar mai ales voinţă politică. Acum nu zic că acolo nu se dă şperţ, că se dă! Dar şi ăla e dat cu cap!

 3. Absolut de acord. Ăia au ştiut bine cum să îşi chivernisească paralele. Iar acum încep să culeagă roadele. Am văzut pe acolo nişt lucruri care ar merita pe îndelete povestite. Şi vor fi povestite.

 4. Abia aştept să-i văd eu pe toţi bogătaşii lumii (şi sigur n-o să apuc) peste 100 de ani..cînd vor avea ca acum metropole luxoase şi nu vor avea benzina care să-i aducă pînă la ele. Veţi zice că vor exista alţi combustibili, dar în ritmul ăsta consumerist, mă îndoiesc că vor descoperi ceva.. totuşi zicînd 100 de ani, am fost generos. În condiţiile în care de 70 de ani omenirea nu pare că a făcut cine ştie ce alte progrese tehnologice…părerea mea! 🙂

 5. Ionutule, progrese tehnologice s-au făcut. Şi încă unele considerabile. Acum 25 de ani dacă voiai să dai un telefon din Bragadiru mergeai la centrală şi aşteptai să te cheme la cabina paişpe. Şi exemple ar tot fi. Nu tehnologia e problema, ci voinţa.
  Dar … asta că aştepţi să-i vezi peste 100 de ani mi-a plăcut. Ai o opinie dezarmant de optimistă despre speranţa de viaţă.

 6. Da, e adevărat, acum şi Iuşcenko are Iphone de la Apple. Decodat. 😀
  Avem S.U.V.-uri, iPod-uri, tochscreen-uri, etc., suntem cu toţii nişte tehnologizaţi. Aştept cu nerăbdare ziua în care vom folosi tehnologia wireless şi pentru perfuziile din spitale. 😀 😀
  Dar serios acum, după părerea mea, suntem nişte primitivi. Ca nivel tehnologic. De România nu mai zic nimic. Aici se cumpără telefoane categoria smart phone în rate şi sunt echipate cu cartele sim Prepay de la cozmoteu.. 😉

 7. Şi ăştia sunt tot rodul imaginaţiei umane.. mno, şi tu acuma..n-are omu’ voie să go green la matale’n blog? 😀 😀

 8. Domnu Mordechaiu’
  asta intentionam sa mentionez si eu, petro-dolarii, iar acestia nu a fost inventati si nici controlati din Dubai.

  ps: si Venezuela era supranumita Elvetia Americii.

 9. Acum depinde si cat investesc in infrastructura. Am inteles ca pe acolo e f subtire cu transportul in comun + ca nu prea poti merge pe jos la 52 de grade C… Asa ca si common people sunt legati tot de masina.

 10. Cum ar spune Daniel Daianu, in biologie si finante functiia creeaza organu’.

  Oarecum tangential la tema, citez din acesta.
  http://www.romanialibera.ro/a124204/daianu-produsele-derivate-complexe-si-sistemul-bancar-din-umbra-declansatorii-crizei-creditelor.html

  “Nevoia de securizare a imprumuturilor a aparut dupa ce creditele s-au ieftinit, au devenit mai disponibile, dar in schimb mai putin transparente.

  Astfel, bancile si-au securizat imprumuturile prin produse financiare structurate (SPV-uri), diseminand riscurile.

  Inovatia financiara nu este numai o afacere a Statelor Unite, fiind raspandita in toata lumea financiara, se arata in analiza europarlamentarului.”

 11. Acolo există taxiuri. Ieftine ca braga. Altfel… au toţi maşini. Sau aproape toţi. Aşa că le se rupe de transportul în comun. Ori poate crezi că -apropos de infrastructura- pe acolo tot cu vidanja si fosa septică, precum în Băneasa ?

 12. Asa a fost si cu petrodolari la inceput, inventatorul conceptului, prof. Ibrahim Oweiss, americano-egiptean, a gasit solutia:
  Orice miscare a leaganului/exportului de petrol trebuie balansata/cantrolata de bancile solide.
  Reciclarea petrodolarului a venit dupa din simpla necesitate.

Leave a Reply

%d bloggers like this: