Aia cu efurile

Văd că azi toată lumea a descoperit că îngheţata de la Neptun s-a servit cu topping de F16. Au descoperit asta şi gazetele noastre. Mare revelaţie. Când vă spunea Mordechai, acum o lună, era doar banc, hă ? F16, avioane spion şi alte acareturi. Popor mic, dar belicos.

UPDATE: Pe acelaşi subiect mai găsiţi şi pe la ursuzul, dar deşteptul meu prieten câte ceva.  Cu subiect şi predicat.

Comments

0 thoughts on “Aia cu efurile

 1. pai deh .. sa aiba si romanica 48 de havioane ef saispe … 24 noi si 24 “modernizate” – adica abia mai zburau si le-au dat o spoiala cu vopsea ieftina … o sa fie ca si cu nava aia cumparata de la britanici, ca tot BAE e implicata si in povestea cu efurile 🙂

 2. Moşule, las-o zău aşa. Când văd că americanii sunt mai pacifişti ca filipinezii sau tailandezii şi că irakienii sunt cei mai războinici mă apucă aşa un râs.

  @ nuvamaisuportam
  Cică nu. Avioanele nu plutesc la fel de bine.

 3. @mordechai – nu e mare lucru sa ne dea astia avioane care plutesc 🙂

  Astia de au intocmit topul natiunilor pacifiste probabil nu au citit stirile cu avioane .. ca ne aruncau direct langa americani …
  ni la ei .. au pus Rusia pe 131 :)))

 4. Deci:
  ei ne dau avioane
  pe care noi trebuie să le plătim
  cu avioanele date de ei
  noi mergem să luptăm
  în războaiele lor
  iar drept recunoştinţă
  pentru solidaritatea de care dăm dovadă
  ei ne dau avioane
  pe care noi trebuie să le plătim
  cu avioanele date de ei…

 5. Asta-i lista pe baza de pupaciosi. Pai m-am uitat la metodologia folosita. Nicaieri despre visurile umede ale presedintilor. Ehe, ia sa fi considerat cit de tare vrea Base sa reconstruiasca granitele regionale la est, sau sa anexeze Marea Neagra tarii. Daca mai pui si inghetata cu F-16, atunci sa vezi ce ‘pacifisti’ suntem !

 6. @ Florin
  Mai întrebi ? Eu, tu, noi.

  @ Karakas
  Parcă tu nu ştii cum se procedează. Ştiinţific. Mai întâi stabileşti ce rezultat vrei să obţii şi apoi altoieşti criteriile ca atare.

 7. Nu sunt ursuz, prietene, am avut doar nişte probleme şi am trişat. Mai mult cu poza, precum vezi! Dar după ce faci două sute de metri în 45 de minute, ar fi ideal să fii doar ursuz! Bine că nu dau ăştia dreptul de a purta armă cu glonţ! Ce Colombine!
  Intuiţia ta a funcţionat. Ne-am ales cu cele mai proaste avioane dintre cele pe care(cu greu!) ni le puteam permite. Aveam MIG 29, pe care cu evreii, cu germanii şi cu cercetarea din România armata îl modernizase deja(proiectul Sniper). În loc să continuăm, am modernizat MIG 21 Lancer, o tâmpenie! Am aruncat câteva sute de milioane de euro pe apa Sâmbetei.
  Şi banii ăştia sunt aruncaţi. Asta e! Am vrut în NATO, asta e cotizaţia!

 8. Nu vă stricaţi brandul :)) Ursuz e fain:)
  Indiscutabil, apartenţa la un club de fiţe costă. Întrebarea e dacă ne permitem fiţe.
  Despre MIG29 şi abandonarea acelui proiect ar merita vorbit pe îndelete.
  Dar ce s-o mai lungim, povestea asta are de a face exclusiv cu învârteala unor bani în varii conturi şi prea puţin cu nevoia de securitate. Poate cu nevoia de validare a cuiva, pentru anul viitor.

 9. Un lucru e totusi cert, fie ca ne place, fie ca nu, avem nevoie de forte militare credibile.

  Asta nu ca sa ii batem pe altii, ci sa nu vina ei sa ne bata pe noi. N-o fi frumos, da’e sanatos: rolul principal al armatelor in tarile normale e sa descurajeze posibile ganduri de agresiune.

 10. De acord. Şi atunci apartenenţa la NATO la ce ne mai foloseşte ? Şi în cel fel dotarea cu nave expirate şi efuri revopsite dă credibilitate forţelor noastre armate?

 11. La NATO vii cu armata de acasa…Ups! au uitat sa ne zica asta!

  Despre navele exiprate stii mai bine, ca le vezi de pe faleza… Mai e putin si le vezi PE faleza.

  Cu F-urile, daca punem cap la cap si alte stiri, poate ca nu e chiar asa rau cum pare. Acum vreo cateva luni un mare general roman aflat in vizita in America, s-a scapat pe goarna ca guvernul american a pus pe masa propunerea sa ne vanda F-35 Joint Strike Fighter. Doar ca alea vor intra in serviciu la ei prin 2012, asa ca pana atunci ne pot da cu imprumut F-16.

 12. Asta cu armata ” de acasă” sună mişto. Acum înţeleg rostul includerii Albaniei, Estoniei şi a altora în NATO.

  Hai să renunţăm la perspectiva naivă. Că o bună echipare a armatei ar descuraja viitoare agresiuni etc. Că nu de o eventuală agresiune din partea Andorrei ne temem. Iar ăi de care avem a ne teme chiar n-au inhibiţii fioroase la efurile noastre.
  Iar NATO nu mai de mult alianţa aia despre care ni se spune. Ci braţul armat al… hai că o complicăm inutil. Să ne trăiască efurili.

 13. Asta cu armata ” de acasă” sună mişto. Acum înţeleg rostul includerii Albaniei, Estoniei şi a altora în NATO.

  Hai să renunţăm la perspectiva naivă. Că o bună echipare a armatei ar descuraja viitoare agresiuni etc. Că nu de o eventuală agresiune din partea Andorrei ne temem. Iar ăi de care avem a ne teme chiar n-au inhibiţii fioroase la efurile noastre.
  Iar NATO nu mai e de multă vreme alianţa aia despre care ni se spune. Ci braţul armat al… hai că o complicăm inutil. Să ne trăiască efurili.

 14. Confucius, şi ce să faci cu F 35 JSF? E o armă prea scumpă pentru noi! Mai bine le cumpărăm amărâţilor ăia din Afganistan şi Irak veste anti-glonţ, transportoare, aparate de vedere pe timp de noapte, bocanci ca lumea, aer condiţionat, corturi, duşuri. Americanii ce fac cu Raptor? La 120 de milioane bucata, ţi-e şi frică să-l laşi să zboare!
  sau cu B 2? Le-a căzut unul de curând pe Diego Garcia. Două miliarde de dolari! Şi în zonă se moare de foame!
  Încă ceva: americanii au coborât atât de jos pragul nuclear, încât în caz de hârjoneli cu ruşii te c..i pe ele de avioane!

 15. F35 – cel putin asa sunt cerintele Pentagonului – trebuie sa fie ieftin de cumparat si foarte ieftin si usor de exploatat. E avionul american in care au bagat tot ce au “cules” mai bun de la rusi.

  Aveti dreptate cu vestele si bocancii. E valabil nu doar pentru aia din Irak si Afghanistan. Un soldat ar trebui sa provoace frica. Ai nostri inca provoaca mila…

 16. Mai e si link-ul asta: http://www.jsf.mil.

  Alo! Unchiu’Sam! Da si ‘mneata un comision la Confucius, ca am ajuns sa-ti fac reclama. Sa-mi fac si eu o fabrica de inghetata, ceva. Ptiu, drace!

  @mordechai: Planeta maimutelor – devenise libera. Ca tot vorbim de instrumente de distrus lumea

 17. ai de la mine cadou ( daca nu o ai deja ):
  “La Molvanie” le pays que s’il extait pas , faudrait l’inventer.
  e geniala !
  pentru imaginea de pe coperta fa o googluiala images cu La Molvanie .

Leave a Reply

%d bloggers like this: