A treia zi după

Acum că trecură alegerile începe zavera. Balamucul. Ia să o luăm pe răboj:

– Liberalii se laudă că au cel mai bun rezultat al lor din ’90 încoace. Dar la ei succesurile se sărbătoresc într-un mod aparte. Aşa că Tăriceanu vrea beliri de lideri de organizaţii. Intransigent tare. Are el o problemă cu Orban. De ce oare ? Orban o fi făcut din calaboşi ministru al agriculturii ?

– La pedelici tot victorie. Toţi sunt victorioşi, unde te întorci numai succesuri. Aşa că şi pedelicii se consideră învingători. Şi argumentează prin raportare la 2004. Ceea ce contabiliceşte poate părea un succes. Şi aici succesuri. Mai ales aici. Dar editate. Aşa că şi aici se lasă cu beliri. Şi cu zeus beat mangă urlând la ei. Mai ales la Videanu- Bordurică şi Negoiţă primarul minune. Urmează şi aici beliri şi migraţii. Da’ succesuri.

– La pesedei Geoană s-a trezit şi el duminică vorbind. Că şi el avea succesuri multe în portofel. Ce legătură avea el cu victoria lui Oprescu ? N-are. Da’ el are altceva. Şi e gros. Evident şi pesedeii succesuri căcălău. Şi tot evident încep şi aici belirile.

Acum dintre toţi cel mai mare exerciţiu de tupeu e al pesedeilor care s-au dus buluc în spatele lui Oprescu să îi tragă şi pe ei nenea pozaru’ în poză la victorie. Pesedeii. Adică partidul lui “Onţanu votează cu Blaga”. Al lui Vanghelie ” eu nu îl sprijin pe Oprescu”. Al lui Diaconescu “nu îl susţin pe Oprescu”. Acum îi vezi flturând din mânuţele grăsuţe a victorie. Tropăind şi grohăind triumfători.

Băsescu pomenea la un moment dat de blaturi în campania electorală. Sintagmă imbecilă, dar asta nu mai surprinde. Cum, se pare, nu mai surprinde să il vezi mangă la volan. Şi prezidând şedinţele de partid etc. Dar să revin la prostia cu blaturile. Acum o putem spune: a existat un blat. Unul greţos. Jegos. La sectorul 5. Iar nominalizarea lui Bodu ca şi contracandidat al lui Vanghelie a fost culmea blatului jegos. Cred că e inutil să mai explic ce şi cum. Dar blatul ăla n-a deranjat pe nimeni.

Acum urmează tarantela, răfuielile, circul şi încăierarile în partide. Moment care nu avantajazează pe nimeni. Doar pe Traian Băsescu. Iar acesta nu va ezita să valorifice ocaziile care i se vor ivi în această vară, care se anunţă extrem de interesantă. Cu atât mai mult cu cât el şi pedelicii săi au demnostrat că nu au nicio ruşine, nicio vreun rudiment de scrupul când e vorba de păstrarea ciolanului între colţi. Adică de marile lor şmenuri şi învârteli. Aşa că pedelicul nu are nici greţuri, nici dureri de cap când e vorba să se alieze cu partidul becaliot. Şi să îşi împartă posturile de viceprimar cu pseudo-partidul lui Becali. La pachet cu nişte schimburi de terenuri. Ale aceluiaşi Becali.

Asta e. Aici ne aflăm. Iar locul ăsta se numeşte România.

Comments

0 thoughts on “A treia zi după

 1. Vom avea pede minus le plus nege?
  Si blana lui becali devine portocalie???? ma rog, tendintele fasciste ale pdl cu proto-legionarismul mimat al lui becali cam merg, dupa cum si mitocania lui Traian se potriveste cu grobianismul becalian… In fond ambii sint cunoscuti pentru proclamatia de la volan, si pentru actele de tilharie la adresa jurnalistilor (caci deposedarea prin forta de telefonul mobil este tilharie, asa zice codul penal, desi codul e pentru murritori, nu pentru olimpieni si maimute cu bani….).
  Oare familia Basescu va schimba fabrica de inghetata cu o fabrica de brinza???
  Oricum , multe succesuri, traian becali!

 2. @ ruxi
  Până la toamnă se mai mânăresc nişte terenuri. Circulă valiza aia.

  @ Arsulici
  Totul poate fi explicat extrem de simplu:
  România nu e Maybach. Aşa că o poate conduce Zeus beat. Că o repară Jiji cu ranga.

 3. Eu cred că ăştia sunt bulversaţi; aşa cum sunt şi eu din cauza lor.
  Eu nu mai înţeleg nimic :cine cu cine, care pe care…habar nu am ce fac şi ce vor ăştia toţi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: