500 de grame

Să vă povestesc ceva.

Fina mea din Germania ar fi trebuit să nască undeva spre sfârşitul lui August. Acum o săptămână medicii au decis că e necesara o intervenţie. La ultimul control au constat că unul dintre feţi nu se dezvoltă cum trebuie, datorită poziţiei. Aşa că au decis să opereze şi să-i scoată pe cei doi puiuţi cu o săptămână înainte de termenul celor şapte luni chiar. Zi şi făcut.

Unul dintre prunci are 500 de grame, celălalt 1200. Ambii vor fi ţinuţi la incubator până la împlinirea celor nouă luni.

Dar nu asta vreau să vă povestesc. De câteva ori pe zi mamei lor le este îngăduit să intre în camera incubatorului şi să petreacă ceva vreme cu ei. Iar aici se întâmplă un lucru extraordinar. De fiecare dată când mămica lor intră în cameră pulsul celui mai plăpând, cel de doar 500 de grame creşte semnificativ. Orice altă prezenţă îl lasă indiferent, dar prezenţa mamei sale, face inimioara aceea să bată mai tare. Vă puteţi imagina câtă inimă încape în trupşorul acela de doar 500 de grame ?

Nu ştiu de ce am simţit nevoia să vă spun toate astea. Mi s-a părut important, mai ales acum, când pe la noi se discută despre nefericirea acelei copile de 11 ani.

Comments

0 thoughts on “500 de grame

  1. Puiuţul meu s-a născut acum câteva luni. De atunci îmi e foarte uşor să înţeleg întămplări ca aceea cu bebele cel mic.
    Plus un milion de alte lucruri despre care nici măcar nu ştiam ca există….

  2. Acum m-ai pus pe gânduri. Nu mai ştiu dacă părerea ce o aveam în cazul copilei de 11 ani mai e aceeaşi. Of, dacă s-ar putea să gândim bine din prima, toţi 🙂

  3. Multa sanatate micutilor. M-am gandit mult (cu toate ca simt ca n-am dreptul totusi ma pronunt ) : sper sa ajunga in Anglia copila aia…

  4. exact asa s’a întîmplat cu feciorul meu ( termenul era la mijlocul lui august- s’a nascut la sfîrsitul lui mai – o saptamîna mai devreme de 7 luni) 1.350 g ( ei mai slabesc 100 de grame imediat dupa nastere ) azi a terminat clasa a patra. ( e ok ) si e printre primii la scoala. tot slabut ( parca a înghitit un cos de nuiele- cum spune un amic) ; azi în medicina neonatala se fac minuni!
    multa sanatate celor mici ; multa, multa, multa si curaj si putere parintilor.

Leave a Reply

%d bloggers like this: